Jegyvásárlás

Program


Take Brahms – 5. hangverseny: Zongorás triók

Take Brahms – 5. hangverseny: Zongorás triók

Zongorás-triók,
H-dúr Zongoratrió Nr.1., Op. 8
C-dúr Zongoratrió Nr.2., Op. 87
c-moll Zongoratrió Nr.3., Op. 101

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 29. csütörtök, 19:30

Zongorás-triók,

H-dúr Zongoratrió Nr.1., Op. 8

C-dúr Zongoratrió Nr.2., Op. 87

c-moll Zongoratrió Nr.3., Op. 101


A nagyszabású, már-már szimfonikus hangzásigényű H-dúr trió első változata 1854-ben készült el. Kiadója, Simrock kérésére Brahms 35 évvel később, 1889-ben újra elővette és jelentős mértékben átdolgozta a művet. Tőle szokatlan módon azonban nem vonta vissza a fiatalkori változatot sem, így ma a H-dúr trióból két, Brahms által is jóváhagyott verzió létezik.

A C-dúr zongoratriót leveleinek tanúsága szerint Brahms a legsikerültebb opusai közé sorolta. Az első tétel beethoveni hangulata sodor, az andante szép  vonós párbeszédei elvarázsolják a hallgatót, a harmadik tétel fojtott, csendes és gyors játéka igazán technikai és zenei kihívások elé állítják az előadókat, a muzsikusok között tökéletes  összhangot kívánva a mű előadásakor.
Az utolsó tétel a szerzőt is "megmutatja", telve van derűvel, tisztasággal, melegséggel, gyakran juttatja a hallgató eszébe a szimfóniákat.

A c-moll zongoratrió, 1886 nyarán íródott Svájcban Hofstettenben. A szimfóniák befejezése után készült el, hamisítatlanul kamarazenei fogantatású, tömör alkotás, valójában Brahms egyik legkoncentráltabb, legintenzívebb műve. Clara Schumann, akivel Brahms gyakran tanácskozott új kompozícióiról, naprakész jegyzetet hagyott a naplójában a Scherzo-ról:  "Johannes egyik más munkája sem érintett meg ilyen mélyen, annyira gyöngéd és csodálatosan költői  a második tétel. "
A művet már ugyanebben az évben, december 20-án bemutatták Brahms, Hubay Jenő és Dávid Popper előadásában.

Eckhardt Violetta - hegedű
Szabó Péter - gordonka
Lajkó István - zongora

Ajánlatunk


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!