Jegyvásárlás

Program


Current events



A 2016 óta műsoron szereplő #Orfeusz#Eurüdiké című kortárs tánc előadás Dömölky Dániel által megálmodott táncfilm adaptációjának premiere látható a MU Színházban.

Eurüdiké most kortárs világunk poklába száműzetik. Természetesen ide is követi őt szerelme, a görög mitológia híres dalnoka, ám Orfeusz hiába érti még az állatok nyelvét is, ez a világ számára kiismerhetetlen, a líra feltalálója egyszerre ügyefogyottá és tehetetlenné válik – nincs ereje szembemenni a 21. század világképével.

Megpróbál megfelelni az Eurüdiké új ízlésvilágának. Orfeusz azonban nem képes megtagadni önmagát: a szeretett nőtől teljesen eltérő, lényegileg lassúbb, belső ritmusa nem talál harmóniát megváltozott szerelme hétköznapjaival. Halhatatlannak hitt, még a halált is túlélő szerelmük kerül veszélybe. A boldog, kortalan lassúság értelmezhetetlenné válik a jelen múlandóságában, gyorsaságában.

Koreográfia, előadók: Simkó Beatrix, Grecsó Zoltán
Operatőr: Táborosi András
Zene: Gryllus Ábris
Rendező: Dömölky Dániel

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap
Partner: Műhely Alapítvány, Next Stage program

Suggestions


Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. június 15-én, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre, Pécsre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is,…

Orgonakoncert filmvetítéssel, 50 perc, 2024 magyar inzertekkel

A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról.

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.