Jegyvásárlás

Program


TÁTRAI BAND

TÁTRAI BAND

Tátrai Band - Nagy buli!

Az idei nagy budapesti Tátrai Band bulira szeptember 30-án 21.30-kor kerül sor.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 3. szombat, 18:00

Tátrai Band

Talán sosem jut eszébe Tátrai Tibornak, hogy saját zenekart alapítson, ha nincs Kovács Tamás basszusgitáros, a Tátrai-Török Tandem "harmadik kereke". Ugyanis ő ötlötte ki a Tátrai Band-et. Jó gondolat volt, hiszen az ország legismertebb gitárosának neve igazán alkalmas lehet arra, hogy felkeltse az emberek érdeklődését. Ez még akkor is igaz, ha eleinte néhányan vonósnégyes fellépésére számítottak a meghirdetett koncertek helyszínén...
Az első formáció 1987-ben indult el, a Szerencsekerék című albummal. Az azóta sajnálatos módon elhunyt Vertig József énekessel felálló csapatnak azonban nem volt túl sok szerencséje. Két évvel később új fejezet kezdődött a Tátrai Band történetében. A régi zenésztárs, Horváth Charlie lett az új frontember. Papp Tamás doboshoz és Kovács Tamáshoz még Pálvölgyi Géza billentyűs is csatlakozott. A siker még így sem jött azonnal, csak amikor 1991-ben megszületett a New York című dal. Ettől kezdve nem volt megállás.

A sikeres országos turnék végállomása rendre a telt házas Budapest Sportcsarnok vagy a Kongresszusi Központ volt. Az időközben változó tagságú Tátrai Band (Csiszár Péter szaxofonos, Solti János dobos, Jamie Winchester gitáros-vokalista és Szappanos György basszusgitáros, valamint a két vokalista, Tóth Edina és Czerovszky Henrietta csatlakozott különböző időszakokban) egymás után készítette albumait, melyek közül több is bearanyozódott.
A zenekar teljesen egyéni hangzást hozott létre. Ennek alapja a két zeneszerző, Tátrai és Pálvölgyi sajátos, egymást remekül kiegészítő zenei világa volt. Ehhez jött az együttes igen képzett tagjainak közös megszólalása, s habként a tortán Charlie különleges orgánuma. Ne feledkezzünk meg a szövegírókról sem, hiszen sokakat épp a Tátrai Band dalainak mondanivalója fogott meg. Távozásáig Kovács Tamás, később (külsősként) Hetesi Péter Pál jegyezte a szövegeket.
Tízegynéhány évet töltött folyamatosan a csúcson Tibusz saját zenekara. Várható volt, hogy előbb-utóbb eljön a pihenés ideje. A Tátrai Band nem búcsúzott nagy dérrel-dúrral, mert nem volt miért. A tagok ugyanis jól tudták, hogy hamarosan folytatni fogják a közös muzsikálást. Akkor állnak újra együtt a színpadra, amikor mindegyiküknek igazán nagy kedve támad hozzá. A zenekar téli álmát alussza - ahogy Tátrai Tibor mondja.

A honlap indulásakor még igaz volt a fenti bekezdés. Ám ma már szinte biztosnak tűnik, hogy nem lesz többé Tátrai Band. Az alapító Kovács Tamás 2003 karácsonyán elhunyt - nem sokkal azután, amikor felmerült, hogy újra együtt muzsikáljon Tibusszal.

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

zenés party két részben

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!