Jegyvásárlás

Program


TENGS-LENGS és DINOSZAURUSZ BAND

TENGS-LENGS és DINOSZAURUSZ BAND

DINOSZAURUSZ BAND
1973-ben zenét tanuló fiatalok általános iskolai barátsága alapozta meg a DINOSZAURUSZ BAND létrejöttét Vecsésen, két ifjú zenész Kortye Vilmos és Wolf Lajos ötlete alapján.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 30. péntek, 20:00

Kották nélkül, hallás után tanultak és gyakoroltak. Akkoriban még egészen más volt a zenei élet, pezsgő klubélet folyt. Három zenekar is működött a településen, nevezetesen a Sinus, a Szerpentin és a Dinoszaurusz Band. Volt olyan hétvége, amikor mind a három együttes fellépett. A Kultúrházban muzsikáltak 200-300 fős közönségnek. Főleg az akkori nagy külföldi és hazai sikerszámokat játszották. (Beatles, Nazareth, Deep Purple, Santana, P.Mobil, Tűzkerék stb.) A zenekar tagjai: Kortye Vilmos gitár, Wolf Lajos basszusgitár, Haller Márton, Hera Gyula dob, Liszkai Károly billentyűs, Lisztes István ritmusgitár. 1975-1978 között a zenekarnál számos zenész megfordult. Jelentősebb tagok: Horváth Gyula Jonatán billentyű, Kovács Gyuri dob, Kertész Gábor ének, Winter László ének, Keszi Sándor dob, Stiller Antal szaxofon.

Az új évezred új koncertlehetőségeket hozott a zenekar életében. Már nemcsak saját rendezésű koncertjeik vannak, hanem rendszeresen fellépnek nagy zenekarok mellett. Az újjáépült Metró Klub színpadán a P.Mobillal és a P.Box zenekarral, a Petőfi csarnokban a Lord egyik vendégzenekara volt. Kőpataki József (dob) 1996-os, Metzker Péter (billentyűs) 1997-es csatlakozása után kialakult a zenekar mai hangzása, ami a klasszikus rockot követi. Hrachovina András (ének) 1994-1996, és 2001-2007 hatására készült egy pár saját nóta is.

A mai Dinoszaurusz Band tagjai: Kortye Vilmos szólógitár, ifj. Pardi Fernc dob, Pardi Ferenc ének, Metzker Péter orgona, Butkovics Lajos basszusgitár.

2011-ben a WAT, vagyis a Vecsési Amatőr Színtársulat és a Dinosszaurusz Band nagy sikerrel bemutatta a Vecsés újratelepítésének 225. évfordulójára készített Fal nem épül ember nélkül c. helytörténeti rockoperát.

TENGS -LENGS

A Tengs-Lengs húsz éven át volt Budapest megkerülhetetlen undergound alapköve, ennek ellenére kimaradt a szakmai véráramból, s nem is nagyon érdekelte, hogy bekerül-e oda. Pályafutásukat már megörökítették filmen, két CD-t jelentettek meg, most pedig riport könyv jelent meg róluk.

Az 1984-ben alakult Tengs-Lengs zenekarnak nagy szerepe volt a hazai blues- és klubélet megteremtésében. Fénykorában a leghíresebb underground együttesnek számított, több mint tíz évig saját klubbal rendelkezett Budapesten.

A '80-as évek második felében nem is számított igazán az, aki nem járt a Lengs koncertjeire. A Budapesti Rhythm & Blues Fesztivál házigazdájaként hét éven át megtöltötték a főváros nagy koncerthelyeit. Fellépéseiken nőtt fel több, ma már közismert zenész, szakmai berkekben igen nagy tisztelet övezi a zenekart.

A könyv terve Kamarás Zoltánnak a fejéből pattant ki, akinek az inspirációt Berta Zsolt, Márai Sándor-díjas és Bertha Bulcsu-díjas író, Jancsiszög című kötetének elolvasása adta. „Úgy éreztem, a könyv rólam, az én ifjúságomról, az én generációmról szól." - nyilatkozta a zenekarvezető az egyedülálló nemzedékregényről. Mivel kettejük régóta ismerték egymást, adta magát az ötlet, hogy a kötet megírását őrá bízzák.

Ajánlatunk


A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az elegáns londoni szőrmeszalonban Gilbert, a felfuvalkodott társtulajdonos, felesége távollétében, a hódítás reményében nercbundát készül ajándékozni Janienek, az egzotikus szépségnek. Tervének többek között az is akadálya, hogy Janie férje, feltehetőleg erősen gyanakodna, ha felesége egy tízezer fontos bundában állítana haza. A nőügyekben páratlanul találékony Gilbert beindítja a megoldás gépezetét, aminek következtében elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

Ajánló


Musicalmesék a Budapesti Operettszínházban 4-99 éves korig!

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!