Jegyvásárlás

Program


Test est/Luna

Test est/Luna

Várnagy Kristóf: TEST EST - Maday Tímea Kinga: LUNA (14)
táncelőadás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 12. kedd, 16:00

Várnagy Kristóf: TEST EST            
Imre Zoltán Program
30 perc

“A Test est négy nagyobb téma köré rendeződik. Ezek, a reprezentáció, intimitás, alázat, és emberség. Az alázat, és emberség fontos attribútumai a kreációs folyamatnak, ami igyekszik részrehajlás nélkül, elfogulatlanul az önreflexió terében mozogni. Míg az intimitás mezején való létezés gyakorlása azért elengedhetetlen, hogy szabadon, szégyenérzet,félelem, vagy önös szándék nélkül engedhessük magunkat látni. De fentiek közül mégis a reprezentáció témája élvez kiemelt hangsúlyt, mely egyszerre határozza meg a produkció vizuális világát, és a darab táncnyelvét.” Várnagy Kristóf

Koreográfia: Várnagy Kristóf
Előadók: Kiss Rebeka, Várnagy Kristóf
Zene: Antonio Vivaldi, Nisi Dominus, RV 608
Fényterv: Csiszár Mátyás
Jelmez: Csasznyi Blanka Flóra
Szövegkönyv: Kripner Gábor

Maday Tímea Kinga: LUNA (14)
Imre Zoltán Program
40 perc

A LUNA című előadás célja, hogy minőségben reprezentálja a valós és létfontosságú eszközt, a tánc kifejező erejét. Az est folyamán a néző betekintést nyerhet egy olyan fizikai állapotba, ahol a gravitáció elképesztő erejével játszadozva, annak tereit ferdítve, különböző energiákkal dolgozva hoz létre egy egységet. Az, ami belül (bennünk) történik, sosem tud maradéktalanul azonos lenni azzal, ami „kívül” - velünk történik aktivitásunk, cselekedeteink során. Kik is vagyunk voltaképpen, ha „szerepeinkkel” nem vagyunk azonosak? Létezik-e ez a mindannyiunkban feltételezhető „én-mag”, ha nem igazán objektiválható, nem kaphat kifejezést? Ennek a sajátos kettősségnek, létezésünk mélyrétegében fellelhető törésvonalnak kíván a darab művészi formát adni.

Táncolják:
Bali Boglárka
Baumgartner Krisztina
Nyeste Adrienn
Mangi Kornélia
Kovács Enikő

Koreográfus, rendező: Maday Tímea Kinga /GDC/
Mentor: Hámor József
Jelmeztervező: Maday Tímea Kinga
Zene: Montázs
Fény tervező, kivitelező: Vajda Máté

Támogatók: Emberi Erőforrások Minésztériuma, Nemzeti Kultúrális Alap, Új Előadóművészeti Alapítvány, Műhely Alapítvány, SÍN Művészeti Központ.
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap Imre Zoltán Programjának támogatásával, és a Nemzeti Táncszínház szervezésében valósul meg.
Az előadások az Imre Zoltán program keretében valósulnak meg.

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!