Jegyvásárlás

Program


Tokody Ilona: A TOKODY
3

Tokody Ilona: A TOKODY

Adventi koncert Tokody Ilonával és János Áccsal.
Aki az idei karácsonyra emelkedett hangulatban szeretne készülni, annak kiváló lehetőség Tokody Ilona világhírű, Kossuth-díjas mesterművész és János Ács, az olasz operarepertoár szintén világhírű specialistájaként emlegetett karmester koncertje december 20-án 19 órakor a Budapesti Kongresszusi Központban.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 20. szerda, 19:30

A káprázatos hangú szoprán operaénekes népszerű operaáriákkal, olasz dalokkal és a karácsonyi ünnepkör áhítatos hangulatát megteremtő egyházzenei alkotásokkal örvendeztet meg bennünket. Ács János, akit a zeneszerető publikum a Három Tenor kanagyaként ismerhetett meg, zongorán kíséri majd a Művésznőt, akivel több ízben adtak már egyedülálló zenei minőséget képviselő, magával ragadó koncertet.

A két művész eddigi közös műsoraiban állandó közreműködőként szerepelt Muskát András, aki többek elmondása alapján ma Magyarországon az egyetlen olyan tenor operaénekes, aki a műfaji sajátosságokat behatóan ismerve a bel canto műfaját hitelesen képes tolmácsolni. Amint a Vigadóban adott koncerteken, illetve az Operaházban – Tokody Ilona 40 éves pályafutását megkoronázó gáláján – a december 20-ai est folyamán ő is szívhez szóló áriákat és dalokat ad elő.

Tokody Ilona

Tokody Ilona a világ legrangosabb operaházaiban és koncerttermeiben világhírt hozó szereplések, továbbá kiváló kritikát kivívott hangfelvételek kötődnek a nevéhez. Első énektanára Szegeden, Berdál Valéria volt, majd zenei tanulmányait Budapesten, Sipos Jenőnél folytatta. 1976 óta a Magyar Állami Operaház művésze. Díjai és elismerései között szerepel: Oláh Gusztáv-emlékplakett, Liszt Ferenc-díj, Érdemes Művész, Kossuth-díj, Erzsébet-díj, Kiváló művész, A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje, Örökös tag a Halhatatlanok Társulatában, Az Operaház örökös tagja, Melis György-emlékplakett, Székely Mihály-emlékplakett, Bartók–Pásztori-díj, Prima díj, Hazám-díj, Az Operaház mesterművésze, Gundel művészeti díj.

Előadásainak egyes helyszínei: A New York-i Metropolitan, a bécsi Saatsoper, (José Carrerasszal és Claudio Abbadoval), a londoni Covent Garden (az első televíziós közvetítés; Bohémélet Plácido Domingóval), a barcelonai Liceo, a Deutsche Oper Berlinben  (Giuseppe Sinopolival), Staatsoper Berlinben, Teatro Real and Teatro de la Zarzuela Madridban és a Teatro Colón Buenos Airesben (Luciano Pavarottival). A Magyar Állami Operaház újranyitásán Melinda szerepét énekelte a Bánk bánban Simándy József partnereként, és talán ő az egyetlen szoprán aki a Bohémélet Mimijének szerepét José Carreras, Plácido Domingo és Luciano Pavarotti partnereként egyaránt megformálta.  A koncerttermek, amelyekben előadóként köszönthették többek között: a budapesti Liszt Ferenc Akadémia, a New York-i Carnegie Hall, a Musikverein Bécsben, a Palau Catalana Barcelonában és a Suntory Hall Tokyoban.

Mindezen felül Tokody Ilona nevéhez emlékezetes előadások és koncertek kötődnek világszerte, úgy mint több mint 20 000 fős közönség előtt adott aréna koncertek nyolc országban  José Carrerasszal és Verdi-gála koncert Juan Pons partnereként.

Történelmi pillanatnak számított, amikor Kodály „A csitári hegyek alatt” átiratát énekelte Londonban, a westminsteri apátságban (két miniszterelnök: Margaret Thatcher és Tony Blair előtt).  Juan Carlos király és Sofia királyné pedig személyesen adták át gratulációjukat a Plácido Domingoval előadott Otello spanyolországi televíziós közvetítése után.

Az általa mélyen tisztelt, legendás szoprán, Renata Scotto a következő szavakkal méltatta: „Nagyfokú csodálattal tölt el Tokody Ilona művészete.”

Nagyívű pályáján parterei voltak többek között: Claudio Abbado, Giacomo Aragall, Franco  Bonisolli , Renato Bruson, Piero Cappuccili, José Carreras, Plácido Domingo, Peter Dvorsky, Lamberto Gardelli, Giuseppe Giacomini, Marilyn Horne, Vladimir Jurowski, Antonio Pappano, Giuseppe Patané, Jean-Pierre Ponnelle, Juan Pons, Luciano Pavarotti, Giuseppe Sinopoli, Franco Zeffirelli, és természetesen Magyarország valamennyi nagynevű énekese, operarendezője és karmestere.

Tokody Ilona 2013 óta a Pécsi Tudományegyetem-Zeneművészeti Intézet tanszakvezetőjeként és mestertanárként éneket tanít, amiként korábban szintén nagy sikerrel tette azt a Reina Sofia Zeneakadémián Madridban, a Liszt Ferenc Zeneakadémián, Budapesten és a balassagyarmati Nemzetközi Muzsikustáborban, illetve Bécsben tartott mesterkurzusai során. Pályafutása 40. évét gálaműsorral koronázta meg az Operaházban, illetve az ünnepi alkalom kapcsán életéről ebben az évben jelent meg a Lélekhangon című könyv.

Muskát András

Muskát András számos operaház színpadán, koncerttermekben és nemzetközi zenei fesztiválokon szerepelt nagy sikerrel. Énekmesterei voltak: Keönch Boldizsár, Bende Zsolt, Gulyás Dénes, Ónody Márta, Tokody Ilona, valamint Alfredo Kraus, akinek mai napig zenei nyomdokain halad, mind az éneklés, mind a hangképzés tanítása terén. 1999-ben szerzett énekművész – énekművész / tanár szakos diplomát a Liszt Ferenc Zeneakadémián, Budapesten.

Előadásainak számos helyszíne között szerepel: Verdi-est Tokody Ilonával és Ács Jánossal a Magyar Állami Operaházban és a Vigadóban, koncert az Óbudai Társaskörben Baranyi Ferenc irányítása alatt, szóló koncert a MÁV Zenekarral Gödöllőn, koncert körút a Balaton körül, közös koncert a Kelemen Quartettel Hódmezővásárhelyen, 2011 szilveszteri Tv Broadcast a Duna Televízióban, nagyszabású segélykoncert a Kongresszusi Központban (szóló ének és duettek nagyzenekarral), kastély avató koncert Tokody Ilonával, Puccini Manon Lescau (koncertszerű előadás, tenor főszerep) Budapesten, Segélykoncert (szakrális áriák orgonakísérettel) Veszprémben a Szent Mihály Székesegyházban, Borsodi Fesztivál templomi koncert, Puccini Tosca című operájának koncertszerű előadás keretében Szombathelyen Lukács Gyöngyivel, Alexandru Agachével és Medveczky Ádámmal.

Alexandru Agache és Lukács Gyöngyi a következő szavakkal méltatta magas művészi színvonalú interpretációját: „A legnagyobb opera szerepek hasonlóan emlékezetes megformálása (Tosca, Rigoletto, Traviata, Bohem, Simon Boccanegra...), valamint a rá jellemző gyönyörű, egyedi csengésű tenor hang és a nagyszerű ének technika ritka jelenség napjainkban.”

A híres, Magyar karmester: Kovács János szavai szerint pedig:

“Muskát András Cavaradossi áriáit énektechnikai virtuozitással és magávalragadó interpretációban énekelte. [...] Cavaradossi két áriája meggyőzött arról, hogy Muskát András egy tehetséges énekes, aki lírai és tetszetősen olaszos énekhanggal rendelkezik.”

Muskát András szintén híres kiváló énektanítási tevékenységéről, amelyet 18 éve folytat. A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola mestertanára volt, majd a Pécsi Tudományegyetem-Zeneművészeti Intézetben, a Reina Sofia Zeneakadémián, Madridban, a Liszt Ferenc Zeneakadémián, Budapesten, a balassagyarmati Nemzetközi Muzsikustáborban, valamint Bécsben a Tokody Ilona által tartott mesterkurzusok során Tokody Ilona szakmai asszisztense.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!