Program


Tóth Viktor és Lukács Miklós Duó koncert
2

Tóth Viktor és Lukács Miklós Duó koncert

„Ez a muzsika ön- és közgyógyító szeretne lenni’ (Tóth Viktor)

 több


Tóth Viktor a magyar jazzélet egyik legsokoldalúbb figurája. Zenei személyisége ugyanolyan hatással képes megnyilvánulni virtuóz jazz-fenegyerekként, mint a lélekhez szóló, spirituális muzsika különleges tolmácsolójaként.

2010-ben az év jazz személyiségének, 2014 és 2015-ben pedig az év altszaxofonosának választották Magyarországon, két albuma is elnyerte az év legjobb jazzlemeze díjat.
A szaxofonos saját magát egy úton járó kereső emberként látja, zenei törekvéseiben az egyetemes harmóniával vágyik egységre.

Ebben a törekvésében tökéletes társra talált Lukács Miklósban, akit túlzás nélkül ma a világ egyik legkiválóbb és legtöbbet foglalkoztatott cimbalmosának tartanak. Művészetében a klasszikus és kortárs zene, a jazz és különböző népek zenéi tökéletes szimbiózisban állnak. A világ legnevesebb szimfonikus zenekarainak szólistája, de ugyanúgy világklasszisok oldalán láthatjuk a jazz műfajában is. (Charles Lloyd,Archie Shepp, Chris Potter stb.) Hazai zenekarai között találjuk az ország egyik legnépszerűbb jazzformációját, a Dresch Mihály Quartettet, saját ethnojazz trióját, a Cimbiózist, valamint a Tóth Viktorral felálló Arura triót is.

A két muzsikus duójának műsora a Szemed kincse című közös CD-jük anyagára épül, amely alapjaiban véve visszafogott, balladai hangulatával és fantáziadús, kifinomult érzékenységével ragadja magával a hallgatót.

Ajánló


Kalevala - dráma két felvonásban

Az Oliver! Charles Dickens regényéből készült. Az író a kis Olivér alakjában az…