Jegyvásárlás

Program


TÜRKÍZ: Mankurt

TÜRKÍZ: Mankurt

Szovjetunió/Türkmenisztán, Törökország, Líbia, dráma, 86 perc, 2021
török és orosz nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 15. kedd, 18:00

Rendező: Hodzsakuli Narliev

Forgatókönyv: Marija Urmatova
Operatőr: Nurtar Borbiev, Nyikolaj Dvigubszkij
Zene: Redzsep Redzsepov
Szereplők: Tarik Tardzsan, Maja-Gozel Ajmedova, Yılmaz Duru, Hodzsadurdi Narliev, Majsza Almazova, Tahir Narliev

A film Csingiz Ajtmatov Az évszázadnál hosszabb ez a nap című regényének történelmi motívumai alapján készült. Egy törzs ifjú tagja nomád támadók fogságába kerül. A kínzások megfosztják emlékező képességétől. Új urai engedelmes rabja (mankurtja) lesz. Édesanyját sem képes felismerni.

Hodzsakuli Narliev rendező (1937): a türkmén filmművészet meghatározó alkotója. Operatőr szakon végzett Moszkvában, elismert mester lett, és hamarosan rendezői feladatokat is kapott. 
Játékfilmjeiben érzékletesen tárta fel Türkménia életét, hagyományait. Legnagyobb sikere A meny volt (1971). Aktívan népszerűsíti szülőhazája és a türk világ filmművészetét.

 

Ajánlatunk


vígjáték két részben

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!