Jegyvásárlás

Program


UMZE Kamaraegyüttes: A gazdátlan kalapács - Pierre Boulezre emlékezve

UMZE Kamaraegyüttes: A gazdátlan kalapács - Pierre Boulezre emlékezve

Műsor:
Pierre Boulez – Csapó Gyula – Horváth Balázs

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 15. szombat, 19:30

UMZE Kamaraegyüttes: A gazdátlan kalapács - Pierre Boulezre emlékezve

Műsor:
Pierre Boulez: A gazdátlan kalapács (Le marteau sans maître)
*****
Csapó Gyula: Huacas – magyarországi bemutató
Horváth Balázs: Unisono – hommage á Pierre Boulez – ősbemutató

Közreműködik:
Bódi Zsófia – szoprán
Molnár Anna – mezzoszoprán
UMZE Kamaraegyüttes
Vezényel: Tihanyi László

Az UMZE Kamaraegyüttes Pierre Boulez korszakos remekművét, A gazdátlan kalapácsot állítja a hangverseny középpontjába. A René Char verseire, énekhangra és 6 hangszerre írt, 9 tételes kompozíció minden előadó számára rendkívüli kihívás, olyan mű, amely a 20. század második felének európai zenéjében nem kerülhető meg.

Csapó Gyula ugyancsak énekhangra, valamint 7 hangszerest foglalkoztató együttesre írta Huacas című darabját, melynek magyarországi bemutatója hangzik el a koncerten. A mű azték és spanyol szövegekre íródott, ajánlása, a konkvisztádorok és az inkvizíció áldozatai mellett, Pierre Bouleznek szól, „hálából A gazdátlan kalapácsért”. A műben leginkább Boulez ciklusformáló zenei gondolkodásmódjának hatása figyelhető meg, kreatív módon értelmezve.

Horváth Balázs Unisono c. darabja nyolc hangszerest foglalkoztató együttesre készült. Boulez hatása itt konkrétabban jelentkezik a partitúrában: a szerző Boulez műveiben használt hangsorokat, akkordokat is alkalmazott a művében, jóllehet, ezek a hallgató számára többnyire rejtve maradnak.

Ajánlatunk


A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!