Jegyvásárlás

Program


Valahol Európában (zenekari kísérettel).

Valahol Európában (zenekari kísérettel).

A Valahol Európában Radványi Géza azonos című filmjének zenés változata, a legsikeresebb magyar musicalek egyike

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 17. szerda, 19:00

A Valahol Európában Radványi Géza azonos című filmjének zenés változata, a legsikeresebb magyar musicalek egyike, olyan dalokkal, mint a „Zene, az kell”, a „Mi leszek, ha ...” és természetesen a címadó dal, a „Valahol Európában”.

A mára már klasszikussá lett alkotás hősei - gyerekek és felnőttek - egyaránt példát adnak emberségből, szolidaritásból, hűségből, a szabadságba vetett hit erejéről, amivel méltóképpen emlékezhetünk meg mindazokról, akik életüket áldozták és áldozzák nagy ügyekért, vagy csak elszenvedői a történelemnek.

Valahol Európában háború dúl. A feltépett országutakon otthontalanul, lerongyolódott, árva kölykök menekülnek a pusztulás elől. Hordákba verődve rabolnak, fosztogatnak, hogy ételhez, vízhez jussanak. Az egyik hordát egy lebombázott nevelőotthonból szökött, nyurga fiú vezeti. Semmije nincs, még a nevét is elrabolta tőle a háború. Társai Hosszúnak szólítják.

A történet elején nem gondol senki másra, csak saját életét próbálja menteni. Ám ahogy egyre többen követik, megérti, hogy a "kizökkent idő" nem kívánt szerepet osztott rá: neki kell vezetnie társait, akiknek életéért - ha tetszik, ha nem - immár felelősséggel tartozik.

A pécsi előadás nem csak a háború borzalmairól akar szólni, sokkal inkább a világ elembertelenedéséről. Simon Péter humanista zenész a gyerekektől kapja vissza az életbe vetett hitet. Így a tragikus történet mégis kiutat mutat a reménytelenségből.

Valljuk, hogy a színház és az előadás erejével mindez megfordítható, és visszanyerhetjük emberségbe, toleranciába és segítőkészségünkbe vetett hitünket.
Remélni akarjuk, hogy sok Simon Péter él ma közöttünk.

A musical a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft.-vel kötött  megállapodás alapján kerül bemutatásra.

Ajánlatunk


zenés játék két részben

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ajánló


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!