Jegyvásárlás

Program


Vár-barlangi séta

Vár-barlangi séta

A Budai Vár-barlang Budapest egyik legkülönlegesebb látnivalója, Magyarország egyik legrendhagyóbb barlangja. Ismerd meg a Budai Vár alatt húzódó barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit, gyere velünk egy izgalmas történelmi és természetismereti utazásra!

Aktuális előadások







A több mint 3 kilométer hosszú föld alatti járatrendszer termeinek és folyosóinak bejárásakor megtudhatod, hogyan alakultak át az évszázadok során a természetes eredetű barlangüregek labirintusszerű pincékké, és hogyan hasznosították őket borospinceként, börtönként vagy épp óvóhelyként. A Budai Vár-barlang ember és természet közös munkájának hosszú évszázadok alatt kialakult eredménye, így sétánkon a természetes képződmények, fosszíliák mellett az utóbbi évszázadok történelmének izgalmas, sokszor titkokat is rejtő lenyomataival találkozol majd.

Tudnivalók

A barlang csak vezetéses sétáinkon, túráinkon és egyéb meghirdetett alkalmainkon látogatható, állandó nyitvatartása nincs.

- zárt, sötét tér, de állandó, kiépített megvilágítás
- kb. 12 °C-os hőmérséklet - ennek megfelelő öltözet ajánlott!
- könnyű séta, nincs szintemelkedés, kevés lépcső, szilárd burkolatú járófelület (de nem
akadálymentes - babakocsival nem járható)
- kényelmes túracipő viselése ajánlott!
- a barlang kutyával nem látogatható
- résztvevők száma: maximum 25 fő

Túra hossza: 1,5 óra
A túra 12 éves kortól ajánlott.

Találkozási pont:
A Szentháromság szobor talapzatánál, a Mátyás templommal szemben (1014 Budapest, Szentháromság tér)
A kezdő időpont és a megadott találkozási hely betartását fokozottan kérjük, később nincs lehetőség a sétához kapcsolódni.

Jegytípus jogosultságok
Kedvezményes jegyvásárlásra jogosultak:
- nyugdíjasok,
- diákok,
- pedagógusok (egyéni látogatóként).
Regisztrációs jegy vásárlására jogosultak:
- csoportot kísérő pedagógusok (iskolás csop. esetén max. 2 fő),
- a DINPI és a többi hazai nemzeti park igazgatóság dolgozói és közeli hozzátartozóik és élettársuk, - a bemutatóhely alapszolgáltatásaira vonatkozóan a NOE tagsági kártyával rendelkező tagok harmadik és további 14 év alatti gyermekei,
- valamint csak a Vár-barlangi túra/rövid túra vonatkozásában az Agrárminisztérium dolgozói és közeli hozzátartozói.

Az Agrárminisztérium dolgozóira és 18 év alatti gyermekeikre, valamint egy háztartásban élő házastársakra, élettársakra terjed ki. Az „AM” kedvezmény érvényes AM belépőkártyával vehető igénybe, amennyiben a belépőkártya birtokosa azt helyben személyesen felmutatja a belépéskor!

A kedvezményre való jogosultságot belépéskor a releváns dokumentummal igazolni kell. Ennek hiányában a túravezető megtagadhatja a belépést, a jegy visszaváltására ilyenkor nincs lehetőség.

Kapcsolat
varbarlang@dinpi.hu; +36 30 153 0980; varbarlang.hu

Tours are provided in Hungarian. For foreign language tours please check https://www.dunaipoly.hu/en/places/interpretation-sites/buda-castle-cave

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!