Jegyvásárlás

Program


Várjon Dénes zongorakoncertje / CAFe 2018

Várjon Dénes zongorakoncertje / CAFe 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 15. hétfő, 19:30

Bartók: 1. elégia, op. 8b 

Kurtág György: Játékok – részletek

Bartók: Három csíkmegyei népdal, BB 45b

Bartók: Szonatina, Sz. 55, BB 69

Bartók: Régi táncdalok a 15 magyar parasztdalból

 

Bartók: 2. elégia, op. 8b

Kurtág György: Játékok – részletek

Bartók: Gyermekeknek – részletek

Bartók: Improvizációk, op. 20

 

Világjáró zongoraművészünk a 20. századi magyar zene két világhírű alkotójának műveiből állítja össze szólóestjét. Bartók és Kurtág zenéje két önálló univerzum, melyek mégis ezer szálon kapcsolódnak össze, legyen szó népzenéről, a zongorához fűződő bensőséges kapcsolatról vagy a zenei gesztusokat éltető kíméletlen őszinteségről.

Bartók műveiről vallja, hogy sajátos nyelvezetüket „senki mástól nem lehet olyan jól elsajátítani, mint magától Bartóktól. Hozzáteszem, hogy ezt a játékstílust nem lehet lemásolni, mert egészen egyedi, de aki hallgatja, az átitatódik ezzel a zenei gondolkodásmóddal. Sokszor azt tapasztalom, hogy az, aki nem hallotta Bartókot zongorázni, nagyon másként játssza a műveit.”

Kurtág Györggyel egészen fiatalon találkozott, egy alkalommal úgy nyilatkozott, hogy számára már a találkozás előtt is „mitikus figura volt, tudtam, milyen óriási zeneszerző”.

 

Ajánlatunk


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!