Jegyvásárlás

Program


Vecsei H. Miklós - Kovács Adrián: Bartók és Kodály

Vecsei H. Miklós - Kovács Adrián: Bartók és Kodály

Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila, és Kovács Adrián egy új előadás formájában próbálja bejárni Bartók Béla és Kodály Zoltán életének és barátságának legfőbb üzeneteit.

Vecsei H. Miklós - Kovács Adrián: Bartók és Kodály
A Gyulai Várszínház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös bemutatója
Játsszák: a Kolozsvári Állami Magyar Színház művészei

Rendező: ifj. Vidnyánszky Attila

Vecsei H. Miklós, ifj. Vidnyánszky Attila, és Kovács Adrián egy új előadás formájában próbálja bejárni Bartók Béla és Kodály Zoltán életének és barátságának legfőbb üzeneteit. A fiatal alkotók arra keresik a választ, hogy mi késztethette arra Bartókékat, hogy a 20. század zivataros évtizedeiben megpróbálják összegyűjteni koruk veszni látszó értékeit, hogy lehet-e a magyar kultúrán és a magyar zenén keresztül megőrizni az emberségünket, tudunk-e elődeink örökségéből megújulni és újult erővel egymásba kapaszkodni.

„Bartók füldugójára gondolok. Vajon a civilizáció rengetegében forgó Bartók a legendás füldugóval csak a hallását féltette volna? Vagy a belső világát is? A fákat féltette önmagában? A vizeket, az esőt, a madarakat? A madárban az embert, s az emberben azt, ami csillag és vas? A gyergyói hóropogást, a fűrész és a fejsze idegrendszerét? A véleményt vigyázta, amelyet már se gondolat, se filozófiai rendszer, se politikai hatalom nem őrzött számára, csak a zene?” – Csoóri Sándor


Az előadás hossza: kb. 90 perc

Ajánló


2021. július 15-én az Ivan and the Parazol zenekar a Várkert Bazárban mutatja…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben…

A ti művészetetek ágyazott meg a politikának. A semmitmondó, megalázkodó művészet, ami nem…