Jegyvásárlás

Program


VENDÉGÜNK LAWRENCE FOSTER (Baráti Kristóf hegedű, Várdai István cselló)
2

VENDÉGÜNK LAWRENCE FOSTER (Baráti Kristóf hegedű, Várdai István cselló)

Kivételes találkozás, zenei ünnep: a Nemzeti Filharmonikus Zenekar büszkén látja vendégül a nagy tekintélyű, nyolcvanegy éves amerikai maestrót, a nemzetközi megbecsülés által övezett Lawrence Fostert.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 23. csütörtök, 19:30

Világklasszis karmesterhez világklasszis szólisták illenek: a hegedűművész Baráti Kristófot és a csellista Várdai Istvánt nemcsak a magyar közönség ismeri, de a világ minden táján lelkesen hallgatják játékukat. És a három műsorszám? Mindegyikben rejlik egy-egy utalás…

A Los Angeles-i születésű karmester, Zubin Mehta egykori asszisztense – aki hosszú és sikeres pályafutása során számos nagyszerű zenekar élén állt Amerikában és Európában Houstontól Monte-Carlóig, Lausanne-tól Jeruzsálemig, Aspentől Barcelonáig, Lisszabontól Montpellier-ig, Marseille-től Varsóig – román ősöktől származik, és George Enescu zenéjének megbecsült interpretátoraként tartják számon. Ezért hallhatjuk a koncert elején az I. román rapszódiát, a zeneszerző egyik különlegesen népszerű művét. De jelképes értelmű Rózsa Miklós (Jascha Heifetz és Gregor Piatigorsky számára írt) Sinfonia concertantéja (1958–1963) is, hiszen a háromszoros Oscar-díjas amerikai filmzeneszerzővé lett budapesti születésű muzsikus kettősversenye ezen az estén a magyarság és Amerika találkozását jeleníti meg. Lawrence Foster egyébként a magyar zenét is szívesen vezényli: felvételeket készített Kodály, Bartók, Ligeti műveiből. A záró számot, Csajkovszkij V. szimfóniáját pedig hallgassuk úgy, mint a zenekari színkeverés és hatásdramaturgia nagymesterének jutalomjátékát: a halhatatlan orosz romantikus melódiái, fokozásai és csúcspontjai minden lehetőséget megadnak arra, hogy Lawrence Foster a zenekart a legszebb muzsikálásra ösztönözze.

Műsor:
George Enescu: I. Román rapszódia, op. 11
Rózsa Miklós: Sinfonia Concertante – kettősverseny hegedűre és gordonkára
***
Pjotr Csajkovszkij: V. (e-moll) szimfónia, op. 64
 
Közreműködik:
Baráti Kristóf hegedű
Várdai István cselló
Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Lawrence Foster

Ajánlatunk


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész például ellenezte. A kérdés, van-e joga az embernek beavatkozni saját halálának folyamatába, ma is heves vitákat vált ki.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!