Jegyvásárlás

Program


Verdi: Falstaff / MET- EA

Verdi: Falstaff / MET- EA

"A shakespeare-i narancs levét kifacsartam, mégpedig úgy, hogy a haszontalan magok nem pottyantak a pohárba" - írta az opera szövegkönyvét jegyző Arrigo Boito. A frissítő nedűt Giuseppe Verdi hörpintette fel, és írta meg utolsó alkotását, a Falstaffot. A remekművet közel ötven év múltán mutatja be új rendezésben a New York-i Met.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 1. szombat, 18:30

A produkciót azonban nem csak ez emeli ki a bemutatók sorából, hanem az is, hogy két év kényszerpihenő után ezzel a darabbal tér vissza a karmesteri pulpitusra a dalszínház 1976 óta hivatalban levő fő-zeneigazgatója, a mintegy két és félezer Met-előadást a háta mögött tudó James Levine.

A pocakos buffo figura szerepét a fenomenális Ambrogio Maestri kapta meg. Ha valakiről, róla elmondható, hogy az isten is Falstaffnak teremtette. "Olaszország válasza Bryn Terfelre", jellemezte a brit Gramophone szaklap kritikusa. Alice Fordként Angela Meade lép színpadra, akit szoros kötelék fűz a Metropolitanhez, ahol meg is becsülik: itt debütált 2008-ban, 2011-ben megkapta a Richard Tucker-díjat, egy évvel később pedig a dalszínház egy másik rangos elismerésében is részesülhetett. Stephanie Blythe az éles nyelvű Mrs. Quicklyt alakítja, Lisette Oropesa Annuskaként, Jennifer Johnson Cano pedig Meg Page-ként látható-hallható. Paolo Fanale Fenton szerepében, míg Franco Vassallo Fordként debütál a Metropolitanben. Robert Carsen rendezése először a londoni Covent Gardenben került színre, munkáját akkor az International Herald Tribune megragadóan eredeti teljesítményként méltatta.

Verdi: Falstaff
Falstaff: Ambrogio Maestri
Annuska: Lisette Oropesa
Alice Ford: Angela Meade
Mrs. Quickly: Stephanie Blythe
Meg Page: Jennifer Johnson Cano
Fenton: Paolo Fanale
Ford: Franco Vassallo
Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara


Vezényel: James Levine
Rendező: Robert Carsen
Díszlet: Paul Steinberg
Jelmez: Brigitte Reiffenstuel
Fény: Robert Carsen, Peter Van Praet

A Met új produkciója

Élő közvetítés magyar feliratozással.

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!