Jegyvásárlás

Program


Vizeli Csaba: Futballáb - a Fórum Színház előadása
9

Vizeli Csaba: Futballáb - a Fórum Színház előadása

musical comedy
2x60 perc, 1 szünettel

írta: VIZELI CSABA
további ötletek: MAGYAR ATTILA, TRECSKÓ ZSÓFIA
zeneszerző: PÉCSVÁRADI ZOLTÁN

Mi lehet a közös egy polgármesterben, egy rendőrben, egy henteslányban, egy sztárriporterben, egy csalóban, egy postáslányban, és egy fodrászban? Természetesen a foci. A játék, amit Felsőlápmezőn igencsak komolyan vesznek, így nem csoda, ha az egész település megzavarodik, amikor az Alsólápmezővel vívott rangadón Messzi Lajos helyi szupersztár rájön, hogy a menyasszonya az edzővel kavar, és meccs közben le is lép vele. Ám a véres tömegverekedés csak a kezdet. Messzi nélkül nincs csapat, de ő bezárkózik és sír; edző nélkül nincs meccs, ellenben kéznél van a rendőr, másodállásban szertáros, aki kihajtja a szuszt is Dajerből, és a finomabb bánásmódhoz szokott játékosokból. Tündi, a postáslány, nagy magányában az elkeseredés medrébe hajszolja magát, ám azt nem is sejti, hogy a községben minden hímnemű egyén egyetlen hívó szavára ugrana. Maca, az edző lelépésével munkanélkülivé vált henteslány gyúró lesz, viszont hiányzik neki az aprítás, és a vér. És mindennek a tetejében megjelenik Kenő Pál, a szövetségi ellenőr, akinek egy negatív kritikája elég lenne ahhoz, hogy megfossza a települést a támogatásoktól. És ne feledkezzünk meg Sztárpiról, a Bulvi Tv riporteréről, aki kezdetben fintorog a „porfészekben”, aztán jó sztorit szimatol, de végül úgy elkábítja Felsőlápmező, és egy hölgy illata, hogy előbb leszáll a magas lóról, majd mennybe megy.

Mesélhetnénk tovább is, mert lenne miről, de nem tesszük, mert a Futballábat látni, hallani kell. Reméljük, felkeltettük az érdeklődésüket egy fergeteges musical comedy iránt, amelyből újfent kiderül az aranyigazság, hogy a közös cél, a fenyegetés, vagy a közös szerelem, jelen esetben a futball, képes olyan erőt adni egy közösségnek, amivel már-már hegyet lehet varázsolni a lápmezőre.

FUTTER BALÁZS, polgármester, klubelnök, vállalkozó - MAGYAR ATTILA

FÜTTYÖS DODÓ, szertáros, mindenes, rendőr, Maca apja - BARABÁS KISS ZOLTÁN

KENŐ PÁL, szövetségi ellenőr, csaló - HÁDA JÁNOS/PETŐCZ ANDRÁS

SZTÁRPI, bulvárriporter, álruhás futballsztár - BARONITS GÁBOR/KÁDÁR SZABOLCS

BÖLLÉR MACA, henteslány, később gyúró - FEJES SZANDRA

SZITTYÓ, pályamunkás, közmunkás - FECSKE DÁVID

SZIVACS, szenilis pályamunkás, Szittyó apja - GERDESITS FERENC/MAKRAI PÁL

TÜNDI, postáslány, futballista - ESZLÁRI JUDIT

DAJER, cserejátékos, fodrász - BENE ZOLTÁN

BETLI, a kancsal cserekapus, órás - PAPP CSABA

Koreográfus: BAKÓ GÁBOR
Rendező: VIZELI CSABA

Producerek:

Németh Kristóf, a Fórum Színház igazgatója, Kovács Balázs és Szekeres Tamás. Koprodukciós partner Magyarrock Dalszínház.

 

Ha az internetes jegyvásárlás során valami problémát észlel, az Interticket segít Önnek;telefonon: (1) 266-0000, 30/2929-253; e-mailben: interticket@interticket.hu

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le…

Sétaelőadás, amely során a nézők Budapest belvárosát járják be. A várost, akár a…