Jegyvásárlás

Program


W. Shakespeare - Szabó Attila: Ahogy teccik

W. Shakespeare - Szabó Attila: Ahogy teccik

Készült Shakespeare Ahogy tetszik című vígjátékát, kortárs költők verseit valamint a pánikot és a derűt felhasználva.
Zenés időutazás, az állandó alapértékek keresése kortárs megzenésített versek és 400 éves szövegek összefonódása által.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. július 3. szombat, 20:30

Nyári fesztivál
William Shakespeare: Ahogy teccik
nemtragédia!

Az előadás nem a Shakespeare-vígjáték újraértelmezése. Úgy használja az Ahogy tetszik szövegét alapanyagnak, ahogy tetszik: szabadon, szerteágazva, mint az Ardeni-erdő fáinak gyökérzete, ami befonja a száműzöttek lépéseinek, a tétovák saroksüllyedéseinek a nyomát. Mert ott járunk mi is az Ardeni-erdőben, ott bolyongunk, ahová a szerelmeseket hajszolja a vágy, a keresőket a szépség, a fiatalokat a felnövéstől való félelem. 30 fiatal színészhallgató néz szembe Shakespeare kaleidoszkópján keresztül saját ábrándjaival, szorongásaival. Menekülnek, mert szerelmesek az igazságba, a tisztaságba,de leginkább a szerelembe. Boldogok akarnak lenni,ezért beszélnek arról, mi az,ahogy tetszik és ahogy nem tetszik. Ez most az ő útkeresésük, a mai fiataloké. És valljuk be, ha tetszik, ha nem, mielőtt kivágjuk az Ardeni-erdő maradék fáit is, érdemes meghallani a hangjukat.


Az előadás alkotói, előadói:
a Pesti Magyar Színiakadémia színészhallgatói,
Beck Zoltán, Sárközy Zoltán, Herold János és Rozs Tamás

Rendező, osztályvezető: Halasi Dániel
Rendező, osztályvezető: Hargitai Iván

Dramaturg, osztályvezető-helyettes: Szabó Attila
Zenei vezető, zeneszerző: Beck Zoltán (30Y)
Zenekar: Rozs Tamás, Sárközy Zoltán Papa (30Y), iamYank
Koreográfus: Góbi Rita
Díszlet : Magyarósi Éva
Jelmez: Miareczky Edit
Művészeti vezető: Benkő Nóra
Rendezőasszisztens: Tóth Erika
Ügyelő: Sipos Csaba


Az érvényben lévő járványügyi szabályozások értelmében a színházi előadásokon csak védettségi igazolással rendelkező nézők vehetnek részt. Ezért, kérjük, egyelőre, az online jegyvásárlás lehetőségével csak olyan nézőink éljenek, akik rendelkeznek igazolással, illetve tudják, hogy az előadás idején már mindenképpen rendelkezni fognak. Jegyek visszaváltására csak elmaradt előadás esetén van lehetőségünk.

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!