Jegyvásárlás

Program


Záborszky Kálmán 70. születésnapi koncertje

Záborszky Kálmán 70. születésnapi koncertje

Záborszky Kálmán 70. születésnapi koncertje
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 7. szombat, 18:00

Zempléni László: Régi magyar táncok

Kodály: Psalmus Hungaricus

Kodály: Galántai táncok

Dubrovay László: Faust, az elkárhozott - részletek


Zempléni László Régi magyar táncok című, gyermek vonós zenekarra és ütőhangszerekre írt négytételes kompozíciója 18. századi, magyar vonatkozású táncdallamok feldolgozása. Kodály Zoltán Psalmus Hungaricusa a 20. századi oratórium-irodalom kiemelkedő darabja. A Kecskeméti Vég Mihály szövegére, tenor szólóra, kórusra és zenekarra komponált mű „Könyörgés hamis atyafiak ellen. Vigasztalódás Istenben”. Kodály Galántai táncok című, öttételes zenekari művében a gyermekkor emlékei élednek fel. A darabban a galántai Mihók cigányprímás dalai, táncai kelnek életre, a 19. századi verbunkos dallam- és ritmusvilágába ágyazva. Dubrovay László Faust, az elkárhozott című balettjét 2016-ban a Zuglói Filharmónia mutatta be nagy sikerrel, Záborszky Kálmán vezényletével. A műből készült szvit négy részlete hangzik fel: Bevezetés és Faust; Mefisztó tánca; Margit és Faust szerelme; Kocsmajelenet.
Támogató: Magyar Művészeti Akadémia

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Koncz Zsuzsa a magyar popzene állócsillaga, 2024. április 13-án tizennegyedszer lép a Papp László Budapest Sportaréna színpadára.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Az egyszerre szívszorító és mulatságos tragikomédiában két, egymástól távol élő nővér, az egykor szépségükről elhíresült Szkalla-lányok sokszínű, sokféle dinamikájú küzdelmét látjuk az idő múlásával, a méltósággal viselt öregedésért, a külvilág figyelméért, az emberi kapcsolatok megtartásáért.

Ajánló


Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!