Jegyvásárlás

Program


ZAK vizsgakoncert

ZAK vizsgakoncert

Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány – vezényel: Naaman Saad
Mozart: A-dúr klarinétverseny (Mészáros Dániel), vezényel: Teremi Dárius
R. Strauss: Till Eulenspiegel vidám csínyjei – vezényel: Tompa Ábel
Liszt: Les Préludes – vezényel: Pánczél Tamás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 16. hétfő, 19:00

ZAK vizsgakoncert
Segítő jobb az ifjú dirigenseknek

Nem csupán a hangszeres művészet utánpótlásnevelésében, hanem a dirigensek következő generációjának képzésében is próbálunk segédkezni. A Párizsi Konzervatóriummal már évtizedekre visszanyúló kapcsolatot ápolunk, ennek alapja a miskolci karmesterkurzus, ahol az ifjú dirigensek zenekarunk élén szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot. Sok olyan karmester tanonccal dolgoztunk az elmúlt években, akiket így ismertünk meg, s azóta már gyakorló művészként tértek vissza Miskolcra 1-1 koncert erejéig. Így például Quentin Hindley és Nikita Sorokine is vendégünk volt az előző évadban.

Emellett immáron három éve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester szakos hallgatói is nálunk töltik zenekari gyakorlatukat és tartják meg vizsgakoncertjüket. Ezek az alkalmak egészen más típusú munkát jelentenek Zenekarunknak, hiszen egy próbafolyamaton belül több stílusú növendék is irányítja őket; folyamatosan alkalmazkodni kell, ugyanakkor támogatni őket ebben a tanulási folyamatban. Természetesen a diákokat nagyszerű tanárok is segítik, úgy mint Medveczky Ádám és Ménesi Gergely.

A gyakorlatok végeztével a növendékek vizsgakoncertjén, diplomakoncertjén is közreműködünk, így a miskolciak elsőként ismerhetik meg a jövő nagy karmesternemzedékének jelöltjeit.

A 2022-2023-as évadban is szeretettel várjuk az ifjú karmestereket!

Ajánlatunk


A Szegedi Szabadtéri 2022-es Dóm téri évadát július 1-én a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Petőfi Sándor életéről szóló Szabadság, szerelem! - Petőfi, a vitéz című tánc-szín-játékának ősbemutatója nyitja.

Pozsgai Zsolt- Gulyás Levente: Az Akácember 1767-et írunk. Új segédlelkész érkezik Szarvasra. Ezzel veszi kezdetét egy karizmatikus személyiség konfliktusokkal, sikerekkel és kudarcokkal teli története. Nagyszabású, látványos produkció, mely Tesedik Sámuelnek állít emléket.

Két kultikus darabot láthat a közönség a Maribori Szlovén Nemzeti Színház Balettegyüttesének karizmatikus táncosaival, Edward Clug, román koreográfus modern adaptációjában.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!