Jegyvásárlás

Program


ZAK vizsgakoncert

ZAK vizsgakoncert

Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány – vezényel: Naaman Saad
Mozart: A-dúr klarinétverseny (Mészáros Dániel), vezényel: Teremi Dárius
R. Strauss: Till Eulenspiegel vidám csínyjei – vezényel: Tompa Ábel
Liszt: Les Préludes – vezényel: Pánczél Tamás

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 16. hétfő, 19:00

ZAK vizsgakoncert
Segítő jobb az ifjú dirigenseknek

Nem csupán a hangszeres művészet utánpótlásnevelésében, hanem a dirigensek következő generációjának képzésében is próbálunk segédkezni. A Párizsi Konzervatóriummal már évtizedekre visszanyúló kapcsolatot ápolunk, ennek alapja a miskolci karmesterkurzus, ahol az ifjú dirigensek zenekarunk élén szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot. Sok olyan karmester tanonccal dolgoztunk az elmúlt években, akiket így ismertünk meg, s azóta már gyakorló művészként tértek vissza Miskolcra 1-1 koncert erejéig. Így például Quentin Hindley és Nikita Sorokine is vendégünk volt az előző évadban.

Emellett immáron három éve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem karmester szakos hallgatói is nálunk töltik zenekari gyakorlatukat és tartják meg vizsgakoncertjüket. Ezek az alkalmak egészen más típusú munkát jelentenek Zenekarunknak, hiszen egy próbafolyamaton belül több stílusú növendék is irányítja őket; folyamatosan alkalmazkodni kell, ugyanakkor támogatni őket ebben a tanulási folyamatban. Természetesen a diákokat nagyszerű tanárok is segítik, úgy mint Medveczky Ádám és Ménesi Gergely.

A gyakorlatok végeztével a növendékek vizsgakoncertjén, diplomakoncertjén is közreműködünk, így a miskolciak elsőként ismerhetik meg a jövő nagy karmesternemzedékének jelöltjeit.

A 2022-2023-as évadban is szeretettel várjuk az ifjú karmestereket!

Ajánlatunk


Hazánk egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvényének központi eleme az augusztus 20-i karneváli felvonulás, amely keretében a több százezer szál élővirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas és 10 méter hosszú virágkompozíciók nívós hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében haladnak végig Debrecen utcáin.

A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig egy felnőtteknek szóló műsorral.

Három nem szokványos szólóhangszerre írt versenymű, s Mozart „kis” g-moll szimfóniája hangzik majd el az előadás során.

Ajánló


Egy villámgyorsan megkomponált alkalmi nyitány és egy zenetörténeti és önidézetekben tüntetően gazdag, bölcs búcsú a szimfónia műfajától.

A Fővárosi Nagycirkusz nyáron két különböző műsorral várja a látogatókat: hétköznap egy különleges vízi cirkuszi show-val, péntekenként és szombatonként pedig…

A világ legnagyobb cigányzenekara 35 éves jubileumi koncertjével a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon emléket állít a 25 éve elhunyt Berki Lászlónak,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!