Jegyvásárlás

Program


Zene+Tánc - Piazzolla100

Zene+Tánc - Piazzolla100

Három ünnep, három összművészeti koncert. A Várkert Bazár a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarával igazi csemegékkel készül 2021 nyarára. A zenei világ idén ünnepli Astor Piazzolla születésének századik évfordulóját. A zeneszerző, akiről a Buenos Aires-i repülőtér is a nevét kapta, megújította, a modern klasszikus zene szintjére emelte a tangó műfaját, ebben pedig nagy hatással volt a korabeli kortárs zene és a jazz.

Aktuális előadásokAz új stílusú tangó összetevői Piazzolla szerint: „tangó+tragédia+komédia+bordély”. Már ez alapján is érthető, hogy igencsak felborzolta a régi stílusú tangó híveinek kedélyét.

A koncerten nemcsak a száz éve született komponista legnépszerűbb tangói szólalnak meg, de alkalmunk lesz összehasonlítani az általa forradalmasított tango nuevót, azaz új tangót a korábbi korok olyan slágereivel, mint az Egy asszony illatából is ismerős Por una cabeza Carlos Gardel tollából, de az est egyéb meglepetéseket is tartogat a spanyol zarzuelák és más egzotikus latin-amerikai dalok és táncok világából. Fedezzük fel együtt Latin-Amerika és Spanyolország zenéjét! A képzeletbeli utazás során a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara a Volver La Vida Együttessel szövetkezik, melynek kiváló énekes és hangszeres művészei, valamint a tangó világából jól ismert, népszerű táncos, Budai László és csapata segítenek abban, hogy igazán tüzes hangulatú nyári estében legyen részünk. Mindezt a magyar gyökerekkel rendelkező, svájci születésű dirigens, Thomas Herzog fogja össze, akit már a hazai közönség is több produkcióból ismerhet, az elhangzó zenékről és szerzőikről pedig Becze Szilvia, a Bartók Rádió műsorvezetője mesél majd.

Közreműködők:

Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara

Volver La Vida Együttes

Táncművészek Budai László versenytáncos koreográfiáival

Koreográfus: Pétery Melinda táncművész

Vezényel: Thomas Herzog karmester

Műsorvezető: Becze Szilvia

Műsor:

G. Giménez: La boda de Luis Alonso – Intermezzo

Piazzolla: Los pajaros perdidos

P. Luna: La pícara molinera – Intermezzo

Piazzolla: Contrabajeando

Piazzolla: Oblivion

Piazzolla: Histoire du Tango – Café 1930

G. Giménez: La torre del Oro – Preludio

La llorona: mexikói dal

Gardel: Por una cabeza

Turina: Fantasztikus táncok, op. 22 – 3. Orgia

Piazzolla: Libertango

Castelnuovo Tedesco - Concerto in D, 3rd movement

Esőnap nincs

Rossz idő esetén az előadás elmaradásáról a Várkert Bazár legkésőbb 3 órával az előadás előtt honlapján, illetve Facebook oldalán közleményt ad ki. Amennyiben közlemény kiadására nem kerül sor, úgy a Várkert Bazár az előadás megtartására készül. Szükség esetén az előadás megkezdésével vár.  

A Várkert Bazár fenntartja a jogot, hogy az időjárás függvényében az előadást a helyszínen is lemondhatja, illetve a már megkezdett előadást megszakíthatja és később – az esőt követően – folytathatja. Az előadás elmaradása esetén a jegyek a kijelölt esőnapra érvényesek, amelynek időpontja az adott esemény leírásában található. Amennyiben az előadásnak kijelölt esőnapja is van, a megvásárolt jegyek visszaváltására nincs lehetőség.

Amennyiben rossz idő miatt az előadás legalább 35 perc után szakad félbe, az előadás megtartottnak tekintendő.

Amennyiben az elmaradt előadás rossz idő miatt az esőnapon is lemondásra kerül, az elmaradt előadás napján a jegyek visszaváltására nincs lehetőség. Az elmaradt előadásra szóló jegyek visszaváltásának módjáról és határidejéről Várkert Bazár közleményt ad ki.

Ajánló


Idén 20 éves a Zságer Balázs vezette Žagar. Ez alkalomból újra össze áll…

Bangó Margit világhírű cigány- és magyarnóta-énekes 70. születésnapja alkalmából, egy utolsó nagykoncertre készül…

"Nekünk a közönség a legfontosabb. Ti vagytok a Neoton igazi bázisa, akik az…