Jegyvásárlás

program


Dato

Sopron városa és a Pro Kultúra Sopron nagy szeretettel várja az érdeklődőket Magyarország egyik legkülönlegesebb fesztiváljára. Immár harmadik alkalommal, a világ legjobb ütőhangszeres művészeit bemutatva, a legjelentősebb ütőhangszeres találkozónak ad otthont a város. A korábbi évek sikeres koncepcióját folytatva, a meghívott világsztár művészek a koncertjeik mellett oktató előadásokat (mesterkurzusok/workshopok) is tartanak a fiatal generációnak, pedagógusoknak, aktív zenészeknek és természetesen az ütőhangszeres zenét kedvelő közönségnek. Ezek a koncertek és a személyes találkozások maradandó élményt nyújtanak a résztvevőknek, hiszen közvetlenül részesülnek azokból a hihetetlen zenei energiákból és tehetségből, amivel a meghívott művészek rendelkeznek.


Csak megszállottan!

Rob Knopper saját elmondása szerint is megszállott ember, kicsit rögeszmés, s szerinte  ennek és a  kitartásának köszönhetően jutott el odáig, hogy tagja lehet a világ legjegyzettebb, legjobbnak tartott formációjának, a Metropolitan Opera zenekarának.

Játszik, oktat, több hangszeren is tanít, zenét szerez, weboldalakat tervez, tehetségeket készít fel meghallgatásokra, blogol, videózik, s pályafutása igazolja, ő nem néz hátra, csak előre. Rajongója a progresszív rocknak. Mindemellett a francia ütőhangszer-szerző, Jacques Delecluse egyik legavatottabb szakértője. Igazi reneszánszember, a zene bűvöletében.  Ő a bútoraikon, kocsijuk hátsó ülésén, csomagtartó tetején ütötte kiskorában a ritmusokat, s szülei  ezért nagyon gyorsan vettek neki egy dobfelszerelést. Ekkor volt nyolcéves. Játszott iskolai bandákban progresszív rockot (ma is kedvence az Emerson, Lake and Palmer), heavy metált, kelta zenét, jazzt rézfúvósokkal, majd a klasszikus ütőhangszerek felé fordulva tanult tovább és ezen az ágon diplomázott. Több neves szimfonikus zenekarral dolgozott együtt. Nagyon ért ahhoz, hogyan készítse fel castingokra, meghallgatásokra a zenészeket.  A baseball a kedvenc sportja, Detroit rajongó.  Kedvelt kirándulóhelye Párizs, a kedvenc dobosa pedig Bill Bruford.

“Amióta az eszemet tudom megszállott vagyok. Mindegy, hogy Elvis-bélyeg gyűjtésről van-e szó vagy óriás dominó rally építéséről, amit aztán ledöntök, esetleg Diablo II videojátékozásról. Mindig elértem, amit szerettem volna. A mindent vagy semmit elv rám jellemző.  Amikor megtaláltam a zenét, tudtam, valami olyasmire leltem, aminek a bűvöletében élhetek örökre, anélkül, hogy megunnám.” – mondta Rob.


A mesterkurzusokra bérletváltható, melynek ára 10.000 Ft (8 alkalom).
Pedagógusok számára – amennyiben min. 2 fős diákcsoporttal érkeznek – a mesterkurzusok díjmentesek.
Az aktív workshopokra az info@soprondrum.hu címre írva,emailben regisztrálhat.

További részletek:
http://soprondrum.com/
www.fertorakosikofejto.hu

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

PÅ PLAKATEN


A gála bevételével a THEALTER fesztivált támogatjuk, ezzel erősítve a város kulturális intézményei…

Művészetek Háza Gödöllő Színházterem Esemény kezdése: 2021.május 27, csütörtök, 19.00 Vágyak, célok, küzdelmek,…

Hogyan lehet elviselni a nehéz változásokat? Az előadás során életünk legaktuálisabb kérdéseire kaphatunk…