Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások



Virágot Algernonnak

Sokunk kamaszkorának meghatározó olvasmányélménye a musical irodalmi alapja, Daniel Keyes regénye. A könyvet 27 nyelvre fordították le, és több mint ötmillió példányban adták ki, majd Oscar-díjas film is készült belőle.

A történet a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól. A fiú értelmileg egy hatéves gyermek szintjén van, de nagyon szeretne ő is „okos” lenni, ezért hatalmas elszántsággal részt vesz egy orvoscsoport kísérletében. Charlie-t megoperálják, melynek következtében az intelligenciahányadosa megnő, megtanul több nyelven, különböző tudományterületek szakértőjévé válik, sőt az eljárást kidolgozó orvosokat is lehagyja saját kutatási programjuk elemzésében.
A Charlie Gordonnal végzett kísérlet azonban nagyon keményen teszi fel a kérdést: mikor és meddig szabad elmenni egy emberrel végzett kísérletben? Mennyire kell teljes értékű embernek tekinteni egy alacsonyabb IQ-val rendelkező társunkat, és milyen mértékben tartozunk felelősséggel azért, ami vele történik?

Ez a történet egyfajta recept a túlélésre, mese arról, hogy olyasmire is képesek vagyunk, amire nem is gondolnánk.

Ajánló


„Az ok, ami miatt a Szerelmes Shakespeare-t az irodalommal foglalkozó kutatók és kritikusok is élvezetesnek találják, nem más, mint hogy…

félig mese félig musical 9-99 éves korig, két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!